Rampalen

Rampalen zijn bijzonder breed inzetbaar. Van schadepreventie tot inbraakpreventie en alles daartussen. In bepaalde gevallen moeten rampalen zo onzichtbaar mogelijk zijn. In andere gevallen moeten ze juist zoveel mogelijk opvallen. Aanrijdbeveiliging Nederland is gespecialiseerd in het produceren en monteren van rampalen.

Rampalen, soorten en toepassingen uitgelegd

In dit artikel laten we zien waar u rampalen voor kunt gebruiken, en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten. De meest uiteenlopende toepassingen worden uitgelicht.

toepassingen van rampalen

Toepassing van rampalen

Van winkelstraat tot politiebureau. Rampalen zijn op veel verschillende plekken toe te passen. Ter bescherming van mensen, gebouwen of machines. Aanrijdbeveiliging Nederland is gespecialiseerd in de onderstaande toepassingen.

Meest verkochte rampalen


Bescherming van slecht zichtbare muren

Een rampaal valt beter op dan een laag muurtje. Het lage muurtje wordt snel over het hoofd gezien. Zeker wanneer er gemanoeuvreerd wordt met voertuigen zoals vrachtwagens en heftrucks.

Het gevolg is niet alleen schade aan de muur, maar ook aan het voertuig. Een rampaal valt stukken beter op. Zeker wanneer deze in een opvallende kleur gespoten wordt. Aanrijdbeveiliging Nederland spuit uw rampalen in elke gewenste kleur

opvallende rampalen

Voorkom schade met een rampaal

Naast slecht zichtbare muren, zijn rampalen ook geschikt voor het beschermen van hoeken. Een te krap genomen bocht is zo gemaakt, waardoor de hoek ernstig beschadigd. De schade wordt met een rampaal beperkt. Zeker wanneer u kiest voor onze gepatenteerde flexibele rampaal.


rampalen in magazijnen

Bescherming van roldeuren en rails

Roldeuren van magazijnen en distributiecentra vormen een hoog risico op schades. Dagelijks rijden vrachtwagens, heftrucks of personenauto’s (werkplaats) door de deuren. Een foutje is dan zo gemaakt.

Bij een aanrijding met een roldeur, is de schade aanzienlijk. Maar dat niet alleen. Het railsysteem wordt gemakkelijk verbogen, waardoor de deur niet meer sluit. U bent niet in staat om uw bedrijf na sluitingstijd deugdelijk af te sluiten. Met alle gevolgen van dien.

Wij beschermen roldeuren op twee manieren. De eerste manier is met een rampaal. Een andere optie is het gebruik van doorrijhoogte beveiliging. Daarmee is ook de bovendorpel beveiligd, wat voorkomt dat te hoge voertuigen dorpels of kozijnen beschadigen.


Rampaal als bescherming tegen ramkraak

Een ramkraak. Vele winkeliers in de binnenstad krijgen ermee te maken. Vooral winkels met kostbare producten zijn het slachtoffer. Denk aan juweliers, kledingzaken, opticiens en elektronicazaken.

Ook buiten de binnenstad worden rampalen ingezet. Bijvoorbeeld voor de showroom van een autobedrijf. De rampalen hebben in dit geval een dubbele werking. Het is niet mogelijk om een ramkraak te plegen, maar het is ook niet mogelijk om de auto’s uit de showroom weg te rijden.

In sommige gevallen wordt een ramkraak niet gepleegd om iets te stelen, maar om een ongenoegen te uiten. Denk aan gemeentehuizen en politiebureaus.

rampaal tegen rampkraak

Ongewenst gemotoriseerd vervoer

Rampalen worden ook gebruikt voor minder ernstige problemen. Bijvoorbeeld voor het buitenhouden van auto’s. Op veel woonerven worden rampalen aangebracht, om te voorkomen dat automobilisten gebruik maken van een snellere route.

Deze palen kunnen meestal wegzakken in de grond, zodat hulpdiensten altijd zo snel mogelijk bij hun bestemming aankomen.

Bescherming van parkeergarages

Wanneer je aan komt rijden bij een parkeergarage, moet je eerst een ticket uit de zuil halen. Je moet behoorlijk dichtbij de zuil gaan staan, om het ticket te kunnen pakken.

Iemand hoeft maar iets te ver naar links te gaan, en de zuil raakt beschadigd. Een rampaal voorkomt deze schade. De vele beschadigingen op de rampalen, bewijzen dat ze er niet voor niets staan.

Beveiliging van voetgangers

Als voetganger ben je behoorlijk kwetsbaar. Zeker wanneer je langs een drukke weg loopt waar hard wordt gereden. Een bestuurder kan de macht over het stuur verliezen en op het trottoir belanden.

Wanneer je geraakt wordt door een auto, vrachtwagen of stadsbus, ben je vrijwel altijd zwaargewond. Door het plaatsen van rampalen op het trottoir, wordt dit risico geminimaliseerd. Het geeft voetgangers ook een veiliger gevoel wanneer ze daar lopen.

In veel gevallen hebben de rampalen een dubbele functie. Bijvoorbeeld voor het stallen van fietsen.


Onze soorten rampalen

Bij Aanrijdbeveiliging Nederland bieden wij verschillende soorten rampalen aan. Elke soort heeft zo z’n voor- en nadelen. Hieronder volgt een overzicht van de rampalen die wij leveren.

Aardebaan rampaal

Aardebaan rampaal

Wij bieden rampalen aan met bevestigingstype aardebaan. Dit betekent dat de rampaal niet wordt vastgeschroefd, maar wordt ingegraven in de grond. Tevens wordt de paal vastgezet met beton.

Het is niet mogelijk om een rampaal vast de schroeven aan een trottoir. De paal zou dan niet stevig genoeg zijn en zou zelfs door een persoon omver geduwd kunnen worden.

Rampalen die buiten worden geplaatst, zijn vrijwel altijd van het type aardebaan.


Voetplaat rampaal

Rampalen die vastgeschroefd moeten worden, zijn voorzien van een voetplaat met gaten. Deze worden vooral gebruikt in magazijnen en bedrijfshallen. De rampalen worden dan vastgeschroefd in de betonnen vloer.

In bepaalde gevallen worden rampalen met voetplaat ook buiten gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer de bestrating uit betonplaten bestaat. Dit zien we vooral bij laaddocks, milieustraten en tankstations.

Voetplaat rampaal

Flexibele rampalen

Flexibele rampalen

Onze flexibele rampalen van kunststof bieden een aantal voordelen. Bij stalen rampalen wordt de energie geabsorbeerd door de ankers in de vloer. Daardoor ontstaan vaak schades aan de ankers en het beton.

Bij onze flexibele rampalen, wordt de energie door de paal zelf geabsorbeerd. Na een aanrijding buigt de paal vanzelf weer terug. Alsof er niets is gebeurd.

Bijkomend voordeel is dat het voertuig ook niet beschadigd raakt. Het kunststof laat geen zichtbare sporen achter op heftrucks, vrachtwagens of andere voertuigen.


Rampalen thermisch verzinkt, rvs en/of gepoedercoat

Rampalen moeten zo lang mogelijk meegaan én over de juiste uitstraling beschikken. Palen tegen ramkraken, moeten zo veel mogelijk wegvallen in het straatbeeld. Terwijl een rampaal in een magazijn juist goed zichtbaar moet zijn.

Bij Aanrijdbeveiliging Nederland leveren we rampalen in drie verschillende afwerkingen. Door middel van thermische verzinking, blijven de rampalen vrij van corrosie. Dat bevordert niet alleen de levensduur, maar ziet er ook representatief uit.

Moeten de palen juist wel opvallen of passen bij de uitstraling van uw gebouw, dan is poedercoating ideaal. De palen zijn in elke gewenste kleur te coaten.

Als laatste bieden wij rvs rampalen aan. Deze zijn niet alleen goed beschermd tegen weersinvloeden, maar zorgen ook voor de juiste uitstraling.


Rampaal vs. doorrijdbeveiliging

Doorrijdbeveiliging heeft grofweg dezelfde functie als rampalen. Het voorkomen dat er ergens tegenaan over doorheen gereden wordt.

Autobedrijven plaatsen doorrijdbeveiliging bijvoorbeeld rond hun buitenterrein. Het lage hekwerk voorkomt dat auto’s die buiten staan, gestolen worden. Doorrijdbeveiliging wordt

toegepast in parkeergarages, om te voorkomen dat auto’s van een bovenverdieping afrijden.

In magazijnen en distributiecentra wordt doorrijdbeveiliging gebruikt ter bescherming van lage plafonds, deuren en bovendorpels. Bijvoorbeeld tegen vrachtwagens of heftrucks die te hoog zijn voor de doorgang.

doorrijdbeveiliging rampalen

In-house montageservice van rampalen

Bij Aanrijdbeveiliging Nederland beschikken we over een eigen montageservice. Wij zijn in staat om de gewenste rampalen bijzonder snel te monteren.

Zelf monteren? Ook dat is mogelijk. U bestelt de rampalen gemakkelijk in onze webshop. Wij leveren de rampalen op elke gewenste locatie in Nederland.

Meer dan alleen rampalen

Aanrijdbeveiliging Nederland zorgt voor een veilige (werk)omgeving voor mens en machine. Rampalen worden meestal gecombineerd met vangrails, belijning, markeringen, kolombeschermers en hekwerken.