Vangrails toepassingen

Vangrails: alle soorten en toepassingen uitgelegd

Vangrails worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De ene keer ter bescherming van personen, en de andere keer ter bescherming van gebouwen, machines of andere zaken. Aanrijdbeveiliging Nederland levert en monteert door heel Nederland vangrails.

In dit artikel laten we zien voor welke toepassingen vangrails gebruikt worden.

Toepassing van vangrails

Vangrails worden op verschillende plaatsen toegepast. Voornamelijk ter bescherming van gebouwen, machines en personen. Aanrijdbeveiliging Nederland is gespecialiseerd in de volgende toepassingen.

Parkeergarages

In parkeergarages is de kans op een aanrijding groot. Het zijn krappe ruimtes waar veel auto’s tegelijk rondrijden. Daarom plaatsen wij langs de muren vangrails. Deze voorkomen dat bij elke aanrijding, de betonconstructie beschadigd raakt.

Dergelijke beschadigingen zijn niet alleen kostbaar, maar zorgen ook voor verzwakking van de muren of pilaren. Een vangrail vangt de klap op en is ook relatief makkelijk te herstellen. De beschadigingen aan de vangrails worden vaak ook voor lief genomen.

Maar er bestaat nog een gevaar in parkeergarages. En dat is het gevaar dat men over de rand rijdt, en naar beneden stort naar een lagere verdieping. Op een bovendek is dat gevaar nog groter. Langs de randen worden vangrails geplaatst om dit gevaar weg te nemen.

Tankstations

Een tankstation is zo’n typische plek waar je geen ongelukken wil hebben. Door de brandbare vloeistoffen, kan een aanrijding uitlopen tot een kleine ramp en enorme schade.

Zeker bij onbemande tankstations is dit het geval. Daar is immers niemand aanwezig om snel in te grijpen. Wij plaatsen regelmatig vangrails bij tankstations op bedrijventerreinen. Door de hoeveelheid vrachtwagens is de kans op schade nog groter.

Magazijnen en distributiecentra

Vangrails zijn zeer breed toepasbaar in magazijnen en distributiecentra. Bijvoorbeeld voor de bescherming van stellingen, pilaren en machines.

Maar vangrails doen vaak ook dienst als bescherming van medewerkers. Zeker op plekken waar veel met heftrucks wordt gereden.

Langs het water

Nederland is een echt waterland. En dat zorgt ook voor gevaar. Net als bij bruggen. In de meeste gevallen wordt dit opgelost met vangrails. Die vindt men bijvoorbeeld ook op de afsluitdijk.

Aanrijdbeveiliging Nederland plaatst vangrails regelmatig op bedrijventerreinen die aan het water liggen. Op dergelijke terreinen wordt veel achteruit gereden met heftrucks en vrachtwagens. Zonder vangrails zou men direct in het water belanden.

Opslagtanks

Opslagtanks met olie of gas, zorgen voor een groot risico op brand en explosies. Als het mis gaat, gaat het ook goed mis. Daarom plaatsen wij geregeld vangrails om opslagtanks te beschermen. Een foutje is immers zo gemaakt.

Bruggen

Op bruggen loopt een kleine stuurfout al snel uit op een levensgevaarlijke situatie. In het water belanden is voor velen een grote angst. Door langs de kant vangrails te plaatsen, raken auto’s niet meer te water.

Maar de vangrails hebben ook een psychologische werking. Zodra ergens vangrails staan, let men beter op. Men wil immers geen beschadigingen aan de auto oplopen.

Langs (snel)wegen

Vangrails zie je uiteraard het meeste langs de weg. Vooral langs de snelweg. De vangrail voorkomt dat de auto van de weg schiet, en te ver doorschiet. Bijvoorbeeld in een sloot of tegen een boom.

In scherpe bochten komen we ook vaak vangrails tegen. Die moeten voorkomen dat automobilisten uit de bocht vliegen. Vangrails hebben dus een beschermende werking.

Motorvriendelijke vangrail

Voor auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen werken vangrails over het algemeen uitstekend. Maar met motoren is dat lang niet altijd het geval. Wanneer een motorrijder valt, glijdt hij over het asfalt.

Door de lage positie van de bestuurder, is de kans groot dat deze onder de vangrail doorvliegt. Daardoor mist de vangrail zijn doel, en schiet de motorrijder van de weg af.

De kans bestaat zelfs dat de motorrijder juist ernstiger gewond raakt door de vangrail. Dit gebeurt wanneer de berijder tegen een vangrailpaal botst.

In dergelijke situaties zorgt een vangrail juist voor meer gevaar, wat uiteraard niet de bedoeling is. Wij bieden hiervoor de perfecte oplossing.

Met onze motorplaat maken we vangrails motorvriendelijk. De motorplaten worden onder de geleiderail bevestigd. Zowel de motorfiets als de bestuurder, worden opgevangen door de motorplaten. Op deze manier wordt de ernst van het letsel beperkt.

Gemakkelijk online bestellen

Heeft u snel nieuwe vangrails nodig? Bestel ze dan gemakkelijk online. In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft: vangrailplanken, omkeerstukken, eindstukken, bochten, motorplanken, hoekstukken, palen en bevestigingsmateriaal. Zowel voor type A als type B.

Flink besparen? Wij bieden ook gebruikte vangrails aan. Uiteraard zijn alle onderdelen door ons geïnspecteerd en van uitstekende kwaliteit.

Maatwerk vangrails

Heeft u specifieke wensen? Dan komen wij vrijblijvend bij u langs om de situatie te inventariseren. Wij fabriceren maatwerk vangrails in eigen beheer voor uitzonderlijke kwaliteit.

Onze vangrails worden standaard thermisch verzinkt, voor een lange levensduur. Het is mogelijk om de vangrails te laten coaten, zodat ze extra goed opvallen.

In-house montageservice

Bij Aanrijdbeveiliging Nederland beschikken we over een eigen montageservice. Wij zijn in staat om de gewenste vangrails bijzonder snel te monteren.

Zelf monteren? Ook dat is mogelijk. U bestelt de vangrails gemakkelijk in onze webshop. Wij leveren op elke gewenste locatie in Nederland.

Meer dan alleen vangrails

Aanrijdbeveiliging Nederland zorgt voor een veilige (werk)omgeving voor mens en machine. Vangrails worden meestal gecombineerd met rampalen, belijning, markeringen, kolombeschermers en hekwerken.